Arviointipalvelu

LAULUVIDEOIDEN PALAUTE- JA ARVIOINTIPALVELU

Tarvitsetko rakentavaa, asiantuntevaa arvioita laulamisestasi? Julkaisetko videoitasi somessa, mutta kaipaat tykkäysten sijaan myös konkreettista palautetta? Kamppailetko jatkuvasti itsekritiikin kanssa ja haluaisit kuulla, millaisia vahvuuksia sinulla ammattilaisen mielestä on?

Yksityiskohtainen, asiaan paneutuva palaute on todella harvinaista. Sitä tarvitsevat sekä harrastajat että ammattilaiset. Ei myöskään ole itsestään selvää, että kilpailuissa tai tutkinnoissa palaute kohdistuisi asioihin, joista henkilölle on todellista hyötyä.

Lauluvideoiden palaute- ja arviointipalvelu on suunnattu esiintymiseen, kilpailuun tai tutkintoon tähtääville sekä esityksiään somessa julkaiseville. Palaute sopii myös sinulle, joka vasta harkitset laulutunneille lähtöä ja olet epävarma, onko äänessäsi kehittämisen mahdollisuuksia.

Omaa lauluaan on vaikea arvioida puolueettomasti, saati hahmottaa, mihin harjoittelussaan kannattaa keskittyä. Vaikka kävisikin laulutunneilla, toisen asiantuntijan palaute antaa tuoretta näkökulmaa. Myös tapa, jolla palaute annetaan, vaikuttaa sen ymmärtämiseen. Toimittajan työtä tehneenä olen taitava sanallistamaan ajatuksiani. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kommenttini perustuvat vain pikaiseen vaikutelmaan. Tuntematta laulajaa läheisemmin en välttämättä osaa ottaa palautteessani kaikkea huomioon. Kokeneena ja myötätuntoisena laulunopettajana pyrin tietysti antamaan palautteen sellaisessa muodossa, joka kannustaa sinua eteenpäin.

Rakentava palaute on mahdollista vain suhteessa kunkin yksilölliseen tilanteeseen. Tätä varten tarvitsen seuraavat tiedot: (Muutaman lauseen kuvaus riittää)

 • Mitä tavoitteita sinulla laulajana on lyhyellä tai pitkällä tähtäimellä?
 • Minkä tyylistä ohjelmistoa haluaisit laulaa? Voit myös kertoa, kenen laulua ihailet (linkki tarvittaessa)
 • Millainen musiikin opiskelu- tai harrastustausta sinulla on?
 • Kuinka paljon ja säännöllisesti harjoittelet?
 • Jotain erityistä, joka palautteen antajan tulisi ottaa huomioon?
 • Yhteystiedot sekä esitettävän kappaleen nimi ja tekijät

 

Lähetä minulle sähköpostiin tai whatsappiin 2—4 mahdollisimman laadukasta tallennetta tai nettilinkkiä. Lauluääntä tulee olla editoitu mahdollisimman vähän. Lähetä mieluiten esityksiä, jossa laulat elävän säestyksen kanssa. Ellei tämä ole mahdollista, ns. karaokeversio. Tallenteista vähintään yhden tulee olla video. Kehollisuus on laulamisessa olennaista, joten video antaa paljon paremman kokonaiskuvan. Monipuolisen kuvan saamista helpottaa sekin, jos kappaleet ovat keskenään erityyppisiä. Vinkki: kookkaammat videotiedostot voit lähettää esim. WeTransferilla.

Annan palautetta joko kirjallisesti tai puhelimitse. Kirjallisen palautteen pituus on vähintään liuska eli noin 3000 merkkiä. Suullisen palautteen annan sovittuna ajankohtana puhelimitse tai max. puolen tunnin whatsapp -puheluna. Kerro tallenteiden lähettämisen yhteydessä, kummalla tavalla palautteen haluat. Vastauksena viestiisi saat heti kuittauksen sekä parin päivän kuluessa laskun sähköpostiisi 75€. (palkkio ammattilaisen puolentoista tunnin työstä) Palautteen saat laskun maksamisen jälkeen.

Lupaan käsitellä palautteessa mm. seuraavia osa-alueita:

 • yleisvaikutelma
 • ohjelmiston sopivuus suhteessa taitoihin ja äänen ominaisuuksiin
 • laulu- ja hengitystekniikka
 • tekstinkäsittely, tulkinta ja fraseeraus
 • rytminkäsittely
 • kehonkieli ja lavaolemus
 • yhteismusisoinnin toimivuus
 • laulajana kehittyminen tulevaisuutta ajatellen

 

Lähetä videot/linkit tietoineen:
040-8448440
riikka.vuorijarvi@gmail.com

 

Takaisin etusivulle