LIVEKARAOKE- ja ÄÄNI-IMPRORYHMÄT

TAIGATANGON LIVEKARAOKE-TOIVELAULURYHMÄ on matalan kynnyksen laulufoorumi, jossa koemme elävän musiikin taikaa rempseässä porukassa!

”Toikkarit” on tarkoitettu sinulle, joka kaipaat konekaraoken ohella elävää musiikkia ja yhdessä tekemisen iloa.  Laulaa voit yksin tai porukassa. Ikä tai laulutaidottomuus ei ole este!

Pianistina on nostalgisiin viihdeklassikoihin erikoistunut Hannu Hyyryläinen. Hannu toteuttaa toivekappaleesi säestyksen vapaalla säestyksellä sointumerkkien pohjalta. Valittavissa ovat kaikki Suuren Toivelaulukirja -sarjan kappaleet ja paljon muuta mahdollisuuksien mukaan. Hybridipiano mahdollistaa sen, että laulut on helppo transponoida eli siirtää sopivalle sävelkorkeudelle.  Kokoontumisen aikana keitämme myös teet ja kahvit. Osalla kokoontumiskerroista harjoittelemme mikrofoniin laulamista. 

Kappaletoiveet mielellään pari päivää aiemmin Whatsapp-ryhmään, joka toimii ryhmän tiedotuskanavana.

Taigatangon toivelauluryhmä kokoontuu Tässä hetkessä ry:n ryhmätilassa, Ketokatu 8, 90140 Oulu. Käynti vintille talon päädystä. 

Puolentoista tunnun mittaiset kokoontumiset syyskaudella JOS OSALLISTUJAMINIMI TÄYTTYY su 10.9. klo 14.30-16, su 24.9. klo 17-18.30, su 15.10. klo 14.30-16 tai 15-16.30. Kausihinta 50e sis kahvit. Ilmoittaudu Riikalle tai Hannulle!

Toivelauluryhmän aktiivijäsenillä mahdollisuus osallistua erilliseen projektiin Jaakko Isoherrasen vetämän RIP-yhtyeen säestyksellä, joka huipentuu keikkaan Oulun F-Musiikin tiloissa. Keikkaprojektin hinta 90€, sis. kaksi ohjattua bändiharjoitusta ja 2 x 45 min ohjattua laulutuntia pianistin säestyksellä. Huom. laulutuntipaketin (8×45 min / 345€) ostaneille keikkapaketista ei peritä lisämaksua. Säestetyt laulutunnit toteutetaan laulutuntipaketin puitteissa. 

MIKÄ IHMEEN ÄÄNI-IMPRO?

Ääni-improa voi kuvailla näin: siellä harjoitellaan luottamusta omaan keksimiskykyyn. Samanaikaisesti luotetaan ryhmään: heitän idean ja muut ottavat kopin. Vapaan heittäytymisen lisäksi voidaan kokeilla musiikin elementtejä ja ideoida kokonaisuuksia.

Lähtökohdaksi voidaan ottaa esim. komppi, melodianpätkä, sointikudos, tunnelma tai näiden yhdistelmä. Lauluäänen lisäksi ääni-improvisaatiossa voidaan hyödyntää muitakin kehon äänivaroja: ääntelyjä, vihellyksiä, taputuksia, tömistyksiä, puhetta, käsillä tuotettuja efektejäLiikettä, tunneilmaisua, draamaa ja pelillisyyttä soveltaen mahdollisuudet ovat rajattomat.

Laulutaitoa tai musiikkityylien hallintaa ei vaadita, vaan ideana on luoda äänimaisemia ja vuorovaikutusta tarttuen äänellä hetkeen. Ennakoinnin tarpeen karistessa itseä ympäröivä upea äänimaisema avautuu, kuten myös hämmästyttävä yhteys ihmisten kesken.

Ääni-impro järjestetään syyskaudella vaihtoehtoisesti livekaraokeryhmän kanssa. Tunnin mittaiset kokoontumiset alkusyksytä JOS OSALLISTUJAMINIMI TÄYTTYY su 10.9. klo 14.30-15.30, su 24.9. klo 17-18, su 15.10. klo 14.30-15.30 tai 15-16. Kausihinta 50e. Ilmoittaudu Riikalle tai Hannulle!

Viihdepianisti Hannu Hyyryläinen

 

Takaisin etusivulle