LIVEKARAOKE- ja ÄÄNI-IMPRORYHMÄT

HOX! Livekaraoken ja ääni-impron säännölliset kokoontumiset ovat tauolla. Useamman tunnin mittaisia työpajoja järjestetään kiinnostuksen mukaan.

Livekaraoke-toivelauluryhmästä kiinnostuneet voivat ilmottautua Hannu Hyyryläisen vetämälle livekaraoke -nimiselle kurssille Vuolle-opiston tiloissa. https://vuolleoulu.fi/opisto/kansalaisopisto/kurssit/

TAIGATANGON LIVEKARAOKE-TOIVELAULURYHMÄ on matalan kynnyksen laulufoorumi, jossa koemme elävän musiikin taikaa rempseässä porukassa!

”Toikkarit” on tarkoitettu sinulle, joka kaipaat konekaraoken ohella elävää musiikkia ja yhdessä tekemisen iloa.  Laulaa voit yksin tai porukassa. Ikä tai laulutaidottomuus ei ole este!

Pianistina on nostalgisiin viihdeklassikoihin erikoistunut Hannu Hyyryläinen. Hannu toteuttaa toivekappaleesi säestyksen vapaalla säestyksellä sointumerkkien pohjalta. Valittavissa ovat kaikki Suuren Toivelaulukirja -sarjan kappaleet ja paljon muuta mahdollisuuksien mukaan. Hybridipiano mahdollistaa sen, että laulut on helppo transponoida eli siirtää sopivalle sävelkorkeudelle.  Kokoontumisen aikana keitämme myös teet ja kahvit. Osalla kokoontumiskerroista harjoittelemme mikrofoniin laulamista. 

Kappaletoiveet mielellään pari päivää aiemmin Whatsapp-ryhmään, joka toimii ryhmän tiedotuskanavana.

Taigatangon toivelauluryhmä kokoontuu Tässä hetkessä ry:n ryhmätilassa, Ketokatu 8, 90140 Oulu. Käynti vintille talon päädystä. 

Toivelauluryhmän aktiivijäsenillä mahdollisuus osallistua erilliseen projektiin Jaakko Isoherrasen vetämän RIP-yhtyeen säestyksellä, joka huipentuu keikkaan yleisön edessä. 

MIKÄ IHMEEN ÄÄNI-IMPRO?

Ääni-improa voi kuvailla näin: siellä harjoitellaan luottamusta omaan keksimiskykyyn. Samanaikaisesti luotetaan ryhmään: heitän idean ja muut ottavat kopin. Vapaan heittäytymisen lisäksi voidaan kokeilla musiikin elementtejä ja ideoida kokonaisuuksia.

Lähtökohdaksi voidaan ottaa esim. komppi, melodianpätkä, sointikudos, tunnelma tai näiden yhdistelmä. Lauluäänen lisäksi ääni-improvisaatiossa voidaan hyödyntää muitakin kehon äänivaroja: ääntelyjä, vihellyksiä, taputuksia, tömistyksiä, puhetta, käsillä tuotettuja efektejäLiikettä, tunneilmaisua, draamaa ja pelillisyyttä soveltaen mahdollisuudet ovat rajattomat.

Laulutaitoa tai musiikkityylien hallintaa ei vaadita, vaan ideana on luoda äänimaisemia ja vuorovaikutusta tarttuen äänellä hetkeen. Ennakoinnin tarpeen karistessa itseä ympäröivä upea äänimaisema avautuu, kuten myös hämmästyttävä yhteys ihmisten kesken.

 

Viihdepianisti Hannu Hyyryläinen

 

Takaisin etusivulle